- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
400g de spanac tanar
1 lingura ulei de masline
500g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake
2 catei de usturoi, zdrobiti
250ml supa de vita (facuta cu ½ cub de concentrat de vita)
300g de cartofi noi fierti, taiati in bucati cat o imbucatura
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingurita nucsoara, proaspat rasa
2 linguri cu varf de smantana
3 foi de placinta
300g de fasole verde si 300g de broccoli, fierte la aburi
Mod de preparare:
• 1. Se incinge cuptorul la 200˚C/gaz 6. Se inmoaie spanacul intr-o strecuratoare turnand un ibric de apa fierbinte peste el.
• 2. Se incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie de teflon mare si se prajesc ciupercile la foc mare pana devin aurii. Se adauga usturoi si se prajeste 1 minut, apoi se toarna in tigaie supa, mustarul, nucsoara si cartofii. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se evapora lichidul. Se asezoneaza, apoi se ia de pe foc; se adauga smantana proaspata si spanacul. Se toarna intr-un vas termorezistent si se lasa la racit cateva minute.
• 3. Se ung foile de placinta cu uleiul ramas, se taie in sferturi, se strang usor in palma si se asaza peste umplutura. Se coace 20-25 de minute, pana devine aurie. Se serveste cu legume.
Citeste si Good Food!