Antena Căutare

Reteta: Placinta de ciuperci, spanac si cartofi

O placinta buna pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:


400g de spanac tanar
1 lingura ulei de masline
500g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake
2 catei de usturoi, zdrobiti
250ml supa de vita (facuta cu ½ cub de concentrat de vita)
300g de cartofi noi fierti, taiati in bucati cat o imbucatura
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingurita nucsoara, proaspat rasa
2 linguri cu varf de smantana
3 foi de placinta
300g de fasole verde si 300g de broccoli, fierte la aburi


Mod de preparare:

• 1. Se incinge cuptorul la 200˚C/gaz 6. Se inmoaie spanacul intr-o strecuratoare turnand un ibric de apa fierbinte peste el.

• 2. Se incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie de teflon mare si se prajesc ciupercile la foc mare pana devin aurii. Se adauga usturoi si se prajeste 1 minut, apoi se toarna in tigaie supa, mustarul, nucsoara si cartofii. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se evapora lichidul. Se asezoneaza, apoi se ia de pe foc; se adauga smantana proaspata si spanacul. Se toarna intr-un vas termorezistent si se lasa la racit cateva minute.

• 3. Se ung foile de placinta cu uleiul ramas, se taie in sferturi, se strang usor in palma si se asaza peste umplutura. Se coace 20-25 de minute, pana devine aurie. Se serveste cu legume.

Citeste si Good Food!

Desert de Craciun: Prajiturele in forma de bulgari de zapada... Top 10 cele mai ciudate reclame la tigari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x