Căutare Live

Reteta: Placinta de ciuperci, spanac si cartofi

O placinta buna pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:


400g de spanac tanar
1 lingura ulei de masline
500g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake
2 catei de usturoi, zdrobiti
250ml supa de vita (facuta cu ½ cub de concentrat de vita)
300g de cartofi noi fierti, taiati in bucati cat o imbucatura
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingurita nucsoara, proaspat rasa
2 linguri cu varf de smantana
3 foi de placinta
300g de fasole verde si 300g de broccoli, fierte la aburi


Mod de preparare:

• 1. Se incinge cuptorul la 200˚C/gaz 6. Se inmoaie spanacul intr-o strecuratoare turnand un ibric de apa fierbinte peste el.

• 2. Se incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie de teflon mare si se prajesc ciupercile la foc mare pana devin aurii. Se adauga usturoi si se prajeste 1 minut, apoi se toarna in tigaie supa, mustarul, nucsoara si cartofii. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se evapora lichidul. Se asezoneaza, apoi se ia de pe foc; se adauga smantana proaspata si spanacul. Se toarna intr-un vas termorezistent si se lasa la racit cateva minute.

• 3. Se ung foile de placinta cu uleiul ramas, se taie in sferturi, se strang usor in palma si se asaza peste umplutura. Se coace 20-25 de minute, pana devine aurie. Se serveste cu legume.

Citeste si Good Food!

Dacia Duster va fi lansata in Marea Britanie. Afla cat costa modelul!... Top 10 cele mai ciudate reclame la tigari...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri