● Ingrediente:
- 100 g faina
- o lingurita cu praf de copt
- 6 oua
- 325 g zahar tos
- 3 gr sare
- 4 lamai
- 500 g struguri
- 100 gr migdale
- doua pliculete zahar vanilinat
- 2 gr esenta de migdale
- 200 gr alune
- amidon
- zahar pudra
- menta verde
- ciocolata
● Mod de preparare:
1. Lamaile se spala bine cu un burete curat, se rade coaja pe razatoarea mica, iar sucul obtinut se pune intr-o oala.
2. Se adauga 175 g zahar tos, trei oua mixate si doua linguri cu amidon dizolvat cu putin suc. Se fierbe totul la bain-marie pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Ouale ramase se mixeaza impreuna cu zaharul vanilinat, sarea si zaharul tos ramas pana devin ca o crema. Se dauga praful de copt, jumatate din coaja rasa de lamaie, esenta de migdale si faina. Se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu 12-15 minute.
4. Se scoate pe un servet umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca. Se unge cu crema de lamaie, se presara boabe de struguri curatate de samburi si se ruleaza.
5. Se unge cu restul de crema, se trece prin alune si migdale tocate si se introduce la rece.
● Sfat: La crema de lamaie se mai poate adauga menta tocata sau ciocolata rasa.
● Bautura: Suc de fructe
Citeste si Jurnalul National
Foto: ediblesociety.com
VIDEO! Alimentele BIO nu trebuie sa va lipseasca din casa... Viitoarele mamici - noptile pierdute pot duce la pierderea sarcinii...