Ingrediente:
- doua piepturi de pui
- 8 felii de sunca
- 800 g cartofi
- 100 g unt
- doua legaturi de patrunjel
- o lingura cu menta
- 4 catei de usturoi
- 100 g pesmet
- doua oua
- 4 morcovi
- 50 ml otet de mere
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- ulei
- ardei iute
Mod de preparare:
1. Piepturile de pui se dezoseaza, se taie in jumatati si se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza, se asaza pe fiecare cate o felie de sunca si se ruleaza.
2. Se trec prin ou si pesmet, se prajesc in ulei incins apoi se scot cu spumiera pe servete absorbante si se pastreaza la cald.
3. Morcovii se curata de coaja, se spala, se fierb zece minute in apa cu sare, apoi se scot intr-un bol si dupa ce s-au racit se taie rondele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie bucati si se fierb in apa cu sare.
4. Se scot intr-un bol, se paseaza, se amesteca bine cu sare, piper, unt si ulei. Se adauga putin din zeama in care au fiert si se formeaza bile cu cu ajutorul unei linguri de inghetata.
5. Patrunjelul se toaca impreuna cu menta, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu otetul, uleiul de masline, sare si piper.
● Sfat: La sosul de patrunjel se mai poate adauga si ardei iute tocat marunt.
● Bautura: Feteasca Alba
Citeste si Jurnalul National
Foto: artistic-cuisine.com
Iaurtul, demachiant natural... Top 5 jocuri virtuale cu animalute pentru copii...