Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Reteta: Salata de ananas cu litchii

Litchi sunt fructe destul de dulci, zemoase, ce merg de minune intr-o reteta cu ingrediente mai acrisoare, cum ar fi ananasul sau sucul de limeta. Incearca aceasta salata de fructe usoara, stropita cu vin si imbracata in frisca.

Ingrediente:

doua banane

doua bucati de mango

30 g stafide albe

o conserva de litchii

un ananas

300 ml suc de portocale

50 g zahar tos

doua limete

un baton de scortisoara

100 g migdale

200 ml vin spumos

300 ml frisca

stafide

Mod de preparare:

1. Intr-o oala se fierbe vinul spumos cu sucul de portocale, batonul de scortisoara, zaharul si stafidele.

2. Cand s-au umflat stafidele se scot cu o spumiera si se lasa la racit, iar lichidul se fierbe in continuare pana scade putin.

3. Bananele, ananasul, mango se curata de coaja si se taie felii subtiri sau cuburi.

4. Se pun intr-un bol, se adauga litchiile din conserva scurse de sirop, se stropesc cu suc de limeta si se presara scortisoara macinata.

5. Se toarna jumatate din siro­pul rece, se amesteca si se pune in boluri sau farfurii adanci. Frisca se mixeaza si se amesteca cu restul de sirop adaugat treptat ca sa nu fie prea lichid sosul.

6. Se introduce la rece minimum 30 de minute, apoi se toarna peste salata de fructe, se presara migdalele taiate bucati mari si se serveste imediat.

Sfat: Fructele trebuie sa fie scoase din frigider doar in momentul prepararii.

Bautura: Cafea

Citeste si Jurnalul National

Foto: brianschen.com

Recomandari