Ingrediente:
doua banane
doua bucati de mango
30 g stafide albe
o conserva de litchii
un ananas
300 ml suc de portocale
50 g zahar tos
doua limete
un baton de scortisoara
100 g migdale
200 ml vin spumos
300 ml frisca
stafide
Mod de preparare:
1. Intr-o oala se fierbe vinul spumos cu sucul de portocale, batonul de scortisoara, zaharul si stafidele.
2. Cand s-au umflat stafidele se scot cu o spumiera si se lasa la racit, iar lichidul se fierbe in continuare pana scade putin.
3. Bananele, ananasul, mango se curata de coaja si se taie felii subtiri sau cuburi.
4. Se pun intr-un bol, se adauga litchiile din conserva scurse de sirop, se stropesc cu suc de limeta si se presara scortisoara macinata.
5. Se toarna jumatate din siropul rece, se amesteca si se pune in boluri sau farfurii adanci. Frisca se mixeaza si se amesteca cu restul de sirop adaugat treptat ca sa nu fie prea lichid sosul.
6. Se introduce la rece minimum 30 de minute, apoi se toarna peste salata de fructe, se presara migdalele taiate bucati mari si se serveste imediat.
Sfat: Fructele trebuie sa fie scoase din frigider doar in momentul prepararii.
Bautura: Cafea
Citeste si Jurnalul National
Foto: brianschen.com
Lucruri obligatoriu de facut pana implinesti 30 de ani... FOTO! Sufrageria eleganta, de inspiratie retro...