Ingrediente:
- doua bucati de ananas
- 4 kiwi
- doua pere
- 100 g migdale
- o conserva de litchii
- 250 g branza mascarpone
- 200 ml frisca
- 50 g zahar pudra
- 100 ml vin alb dulce
- o lamaie
- 3 g scortisoara
- miere
- menta
- stafide
- nuca de cocos
Mod de preparare:
1. Branza mascarpone se amesteca bine cu frisca lichida, zaharul pudra, scortisoara si vinul alb pana rezulta un sos mai gros si se introduce la rece.
2. Ananasul se taie in jumatati, se indeparteaza mijlocul cu ajutorul unui cutit si se taie bucatele. Kiwi se curata de coaja, se taie in jumatati, apoi felii.
3. Litchiile se scot din suc, se scurg si se pun peste kiwi. Perele se spala, se curata de samburi si se taie bucatele.
4. Se pun peste ingredientele din bol, se stropesc cu suc de lamaie si se toarna deasupra sucul din conserva de litchii.
5. Se lasa zece minute, apoi se calesc intr-o tigaie impreuna cu doua linguri cu miere pana scade sosul format.
6. Se pun in jumatatile de ananas si se servesc cand s-au racit impreuna cu sosul de mascarpone, presarate cu migdale.
Sfat: La sosul de mascarpone se mai pot adauga menta verde, stafide sau nuca de cocos.
Bautura: Suc de fructe.
Citeste si Jurnalul National
Foto: howsweeteats.com
Cum sa ai o locuinta eco... Reteta: Creveti in sos curry...