Antena Căutare

Reteta: sufleu de branza

Revista Good Food lanseaza o provocare: "Cui ii e frica de sufleuri? Urmeaza acesti patru pasi simpli si vei obtine rezultatul perfect de fiecare data!". Incearca reteta de mai jos si bucura-te de un rezultat gustos!

Ingrediente:

- 50g de unt, plus inca putin pentru uns;
- 25g de pesmet;
- 50g de faina obisnuita;
- 1 lingura de mustar pudra;
- 300ml de lapte;
- 4 oua;
- 100g branza Cheddar cu gust cat mai puternic.

Ustensile:

Forma de sufleu de 15cm, o cratita, 2 boluri mari, lingura de lemn, spatula, hartie de copt, o lingura mare de metal, vas de masurat, razatoare, tel electric, cutit ascutit.

Articolul continuă după reclamă

Preparare:

1. Pregatirea formei pentru sufleu Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6 si se asaza o tava de copt pe nivelul de la mijloc. Se unge din plin cu unt vasul pentru sufleu, apoi se presara pesmetul rotind forma astfel incat tot untul sa fie acoperit cu pesmet. Se scutura usor vasul si se indeparteaza excesul de pesmet.

2. Pregatirea sosului alb gros Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu; se adauga faina si mustarul si se amesteca. Se tine pe foc amesecand continuu 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga putin cate putin laptele, omogenizand bine inainte de a turna din nou. Se pune din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa foarte mult (aprox. 10 minute). Se toarna intr-un bol si se lasa la racit. Se separa ouale, se pun albusurile intr-un bol, iar galbenusurile se incorporeaza in sos. Se adauga si branza Cheddar in sos si se asezoneaza cu sare si piper.

3. Incorporarea albusurilor Se bat albusurile cu un tel foarte curat doar pana cand spuma incepe sa capete consistenta (un tel electric este recomandat, intrucat face treaba mult mai repede). Apoi se amesteca incet albusurile batute spuma in sosul alb folosind o lingura de metal si miscand-o in forma cifrei 8.

4. Aranjarea „capacului" Se toarna cu lingura compozitia in forma de sufleu. Se desprinde compozitia de pe peretii formei cu ajutorul unui cutit, trecand usor cu varful acestuia pe toata circumferinta vasului, astfel incat sa se creeze efectul de „capac". In felul acesta, sufleul va putea creste depasind marginea vasului fara sa se lipeasca. Se asaza vasul in tava din cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand sufleul creste si se formeaza o crusta aurie cu o mica umflatura. Se serveste imediat.

Citeste si Good Food Romania!

Lumea copiilor: Jack si vrejul de fasole, la Teatrul Tandarica... Afinele - un miracol pentru sanatate...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 10 mai 2025. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Marian Godină Sambata, 10.05.2025, 15:30
Citește și
Cum convingi un copil să mănânce mai multe legume
Flori pe care e recomandat să le plantezi în curte ca să alungi căpușele. Așa le poți ține departe de copii... Catine.ro
Alimentația în timpul alăptării: ce să mănânci și ce alimente să eviți
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu băieții lui Silviu Prigoană: „Să îi ierte Dumnezeu”. Ce s-a... Libertatea.ro
Probleme grave pe piața muncii din România: Angajații sunt din ce în ce mai nepregătiți și... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
George Simion, DERAPAJ după ce a fost întrebat de Nicușor Dan despre cazul minorei agresate sexual la școala de... Elle
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun |... Spynews.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau... BZI
INNA și Alexandra Stan, mai mult dezbrăcate pe scenă, la Amsterdam! Publicul a fost în extaz! – GALERIE... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant HelloTaste.ro
Un document descoperit într-o arhivă veche de peste 100 de ani dezvăluie lucruri neștiute despre Papa Leon. Cine... Antena3.ro
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată useit
Horoscopul zilei de 10 mai 2025. Peștii se detașează de trecut. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Cum arată politica de tip clan a prezidențiabilului AUR, George Simion Jurnalul
71 000 de copii și peste 17 000 de mame sub amenințarea FOAMETEI în Gaza Kudika
Ce trebuie să faci cu plantele căţărătoare în luna mai. Doar aşa vor creşte viguroase, e un gest banal Playtech
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați» Redactia.ro
Momentul în care o şoferiţă din Buzău greşeşte o parcare simplă, de două ori. Cum a reacţionat femeia după... Observator
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune MediCOOL
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă HelloTaste
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume” ProSport
FRUCTUL consumat zilnic de milioane de oameni, aliatul redutabil în lupta cu hipertensiunea arterială. Ce spun... Gandul
Piedone a rămas fără cuvinte. Unde și-au lăsat ciorapii murdari angajații unui restaurant bucureștean. Șeful... CanCan
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata DeParinti
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a... ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x