Ingrediente:
- 400 g tagliatelle cu spanac
- 400 g dovleac pentru placinta
- 30 g seminte de susan
- doua sfecle rosii
- 200 ml ulei de masline
- o lingura cu busuioc tocat
- 3 g scortisoara
- 3 g chimen
- sare
- piper
- smantana
- branza cu mucegai
Mod de preparare:
1. Dovleacul se curata, se spala si se taie cuburi. Se fierbe putina apa cu sare, se pune dovleacul si se lasa cinci minute.
2. Se scoate cu o spumiera si se pune intr-un bol, se presara sare, piper, chimenul pisat si scortisoara macinata.
3. Se amesteca sa nu se sfarame si se prajeste in 100 ml ulei de masline pana se formeaza o crusta. Se scot intr-un bol si se pastreaza la cald. Sfeclele se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se calesc trei minute in ulei incins apo,i se scot pe un platou.
4. Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg, se amesteca bine cu putin ulei, sare, piper si semintele de susan crude sau prajite.
5. Se pun in farfurii, se asaza deasupra dovleacul prajit si alaturi sfecla. Se presara busuioc tocat si se servesc imediat.
Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana si branza cu mucegai.
Bautura: Alligote
Citeste si Jurnalul National
Foto: therawchef.com
Simplitate si sanatate: bucataria coreana... Cum tratam tusea la copii...