- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 2 fileuri, de 140g fiecare;
- un broccoli mic;
- o portocala;
- 6 linguri de ulei de masline;
- 4 linguri de capere mici;
- 6 fileuri de ansoa, maruntite;
- o lamaie.
Mod de preparare:
1. Inainte de a incepe gatitul propriu-zis, se pregatesc toate ingredientele. Se taie fileurile de biban astfel incat sa aiba aceeasi forma, apoi se cresteaza pielea pana ajungeti la carne, de 5-6 ori, la distanta de 1 cm. Se lasa deoparte.
2. Se taie portocala - se inlatura varful si partea de jos, se curata de coaja si de membrana. Separati segementele si stoarceti sucul din resturi intr-un bol. Se taie inflorescentele de la broccoli in buchete de marime medie.
3. Pentru prepararea salatei calde de broccoli, buchetele se pun pentru un minut intr-o oala cu apa fiarta, sarata, pentru o consistenta al dente. Se pune o tigaie pe foc si imediat ce broccoliul este gata, se scurge si se asaza in tigaie pentru a elimina lichidul ramas.
4. Se opreste focul si se pun feliile de portocala peste broccoli. Se amesteca cateva momente, cat sa se incalzeasca si portocala, apoi se pune totul intr-un bol si se adauga sucul de portocale si 2 linguri de ulei de masline. Se asezoneaza cu piper si un varf de sare, apoi se lasa deoparte.
5. Se curata tigaia si se prajesc fileurile. Se lasa sa se odihneasca pe o farfurie calda, cu pielea in sus, si se stropeste cu sosul cald din tigaie.
6. Pentru un peste perfect prajit in tigaie. 1 Pestele trebuie sa fie la temperatura camerei si doar inainte de a-l praji se asezoneaza cu putina sare si piper. 2 Se incinge bine o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei. Se asaza fileurile in tigaie, cu pielea in jos. Imediat ce le puneti in tigaie, apasati fiecare fileu cu degetele sau cu o alta bucata de peste ca sa nu se arcuiasca. 3 Se lasa pestele in tigaie la foc mic pentru 3-4 minute, pana se observa ca este aproape patruns, iar pielea devine crocanta si frumos colorata. 4 Se intorc fileurile, se prajesc si pe partea fara piele pentru 2 minute, avand grija sa acoperiti din cand in cand pestele cu uleiul din tigaie.
7. Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se da la foc iute. Se adauga capere si ansoa si se calesc pana devin crocante. Se rade coaja de lamaie deasupra si se stoarce jumatate din lamaie. Daca nu este destul sos pentru ambele portii, se mai adauga ulei.
8. Pentru un aspect profesionist: 1 Se asaza buchetele de broccoli intr-un cerc, pe doua farfurii calde, astfel incat tulpinile sa fie indreptate toate spre interior. 2 Se pun feliile de portocala peste broccoli si se stropesc cu sosul care a mai ramas in bol. 3 Se asaza cu atentie fileul de peste peste broccoli si portocala, incercand sa nu se strice cercul deja aranjat. 4 Se asaza cu lingura capere si ansoa pe langa peste, turnand sosul din tigaie peste si pe langa peste. Se serveste imediat.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
FOTO! Cele mai potrivite coafuri pentru fata rotunda... Cum sa pregatesti tortul perfect...