Ingrediente:
600g de cartofi, taiati in sferturi daca sunt mari
o jumatate lingurita de chimion (se gaseste la magazinele Plafar)
2 cepe verzi, tocate marunt
1 ardei iute, rosu, curatat de seminte si tocat marunt
2 linguri de coriandru tocat
1 ou batut
100g de somon copt ramas, rupt in bucati mari
faina obisnuita, pentru pane
25g de unt si 1 lingura ulei de floarea-soarelui
PENTRU SOS:
iaurt degresat
frunze de menta
Mod de preparare:
1. Se fierb cartofii. Intre timp, se prajesc cateva secunde semintele de chimion fara ulei, intr-o tigaie nonaderenta. Dupa ce s-au inmuiat cartofii, se scurg, se pun din nou in cratita, se adauga chimionul, ceapa, ardeiul iute, coriandrul si sare si piper din belsug, apoi se face totul piure.
2. Dupa ce se raceste, se amesteca cu 2 linguri din oul batut, apoi se adauga si somonul. Se formeaza 4 chiftele din acest piure si se dau prin faina. Daca vrei sa le pastrezi la congelator, lasa-le sa se congeleze pe o tava, apoi le poti impacheta impreuna.
3. Ungeti o tava din teflon cu o lingura de unt si puneti chiftelele, la distanta unele de altele. Pe deasupra turnati o lingura de ulei de masline si lasati-le la cuptor pana devin aurii.
4. Sosul este foarte simplu: iaurtul se amesteca cu sare si o lingura de ulei de masline, iar frunzele de menta de toaca si se adauga in iaurt.
Pofta buna!
Foto: goodfood.co.uk