Ingrediente:
PENTRU CLATITELE CU VERDEATA
- 300g faina;
- 2 lingurite praf de copt;
- 3 linguri de ceapa de tuns, tocata;
- 4 fire de ceapa verde, tocata fin;
- 300ml lapte;
- 50g unt, topit si racit;
- 2 oua, batute;
- 200g somon afumat.
PENTRU VINEGRETA
- 6 linguri crème fraiche;
- zeama unei lamai;
- 2 linguri de capere, scurse;
- 2 linguri de marar, tocat.
Mod de preparare:
1. Pentru clatite, se amesteca faina cu praful de copt, ceapa de tuns, ceapa verde si un praf de sare. Se bate untul cu laptele si ouale, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, obtinandu-se un aluat gros. Se incinge o tigaie de teflon, apoi se toarna o lingura mare de aluat si se prajeste pe ambele parti.
2. Pentru vinegreta, se amesteca crème fraiche cu zeama de lamaie, caperele si jumatate din cantitatea de marar (daca este prea gros, se mai adauga zeama de lamaie). Se asaza cate doua clatite pe fiecare farfurie, pe ele se asaza somon afumat, apoi se toarna vinegreta si se presara putin marar.
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Afla totul despre tatuajele permanente!... Cel mai mic bebelus cantareste 453 de GRAME!...