Marinada
4 cotlete de porc
1 lingurita amestec chinezesc de cinci condimente
½ lingurita de scortisoara macinata
1 lingura de sos hoisin
cate 2 linguri sos de soia, de zahar brun si de miere
1 lingurita de Sherry sec sau de vin de orez
1 bucata de ghimbir cat degetul mare, dat prin razatoare
1 catel de usturoi pisat
Salata
2 lingurite sos de peste
sucul de la 2 lime
2 lingurite de zahar brun
1 salota, feliata fin
1 ardei iute rosu, feliat fin
1 castravete taiat in jumatate
pe lungime, apoi feliat
1 legatura mica de menta, tocata grosier
50g de alune prajite, tocate
Mod de preparare
1. Se face marinada amestecand toate ingredientele. Se pun cotletele intr-un vas intins sau o tava, se toarna marinada deasupra, se intoarce carnea ca sa fie acoperita pe toate partile si se lasa la marinat cel putin 30 de minute.
2. Pentru salata, se pun intr-un bol mic sosul de peste, sucul de lime si o lingura de apa, se adauga zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva. Se adauga salota si ardeiul iute. Se pune castravetele pe o farfurie pentru servit, se presara menta deasupra, se toarna dressingul peste si se imprastie alunele la final.
3. Se incinge gratarul sau tigaia-gratar si se prajesc cotletele 4-5 minute pe fiecare parte, pana se patrund. Se servesc cu salata de castraveti.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
FOTO! Decoratiunile japoneze - aerul oriental din casa ta!... Argila - arma ideala impotriva cosurilor!...