Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Reteta zilei: Cous Cous cu legume si cotletele de berbecut cu sos de lamaie

Retetele orientale sunt pline de gust si arome. Iata o reteta marocana pe care merita sa o incerci!

Ingrediente:

- 500g de Cous Cous;

- 1 ceapa;

- 1 ardei gras;

- 1 morcov;

- 1 telina;

- 1 usturoi;

- 500g de cotlete de berbecut;

- sucul si coaja de la o lamaie;

- 30 g de unt;

- 5 linguri de ulei masline;

- 10 crengute de oregano prospat;

- 3 crengute de cimbru;

- foaie de dafin;

- sare;

- piper;

- ule.

Mod de preparare:

1. Se ia ceapa, morcovul, ardeiul, telina si usturoiul. Acestea se curata, se spala si se taie pe jumatate. O parte din legume o folosim la cous cous, iar din cealalta vom face o supa rapida. Adaugam legumele intr-o oala cu apa cu o foaie de dafin si 3 fire de cimbru si o lasam sa fiarba pana la jumatate, dupa care o strecuram si pastram supa.

2. Legumele care au ramas le taiem cubulete si le tragem la tigaie (calim). Intr-un bol se adauga legumele calite si cous cousul. Amestecam cu o lingura, adaugam supa obtinuta din fierberea legumelor. Se adauga in bol pana acopera cous cousul si se acopera cu o folie de plastic. Lasam 6 minute pana cous cousul absoarbe toata supa si devine pufos. Adaugam sare si piper dupa gust.

3. Se scot cotletele de berbecut din frigider de la marinat si se lasa la temperatura camerei 10 minute. Intr-o tigaie se adauga 2 linguri de ulei. Dupa ce sa incins, se pun cotletelele de berbecut cate 2 minute pe fiecare parte, dupa care se dau la o parte pe o farfurie.

4. In tigaia incinsa se adauga ulei de masline, sucul de lamaie, crengutele de oregano si putina supa de legume si se lasa sa scada la jumatate. Pentru ingrosarea sosului se da tigaia de pe foc si se adauga o jumatate de lingurita de unt, amestecand pana se incorporeaza.

5. Cous cousul se pune in mijlocul farfuriei, iar peste acesta se aduga cotletelele de berbecut si o lingura de sos.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Recomandari