Reteta zilei: Cous Cous cu legume si cotletele de berbecut cu sos de lamaie

Retetele orientale sunt pline de gust si arome. Iata o reteta marocana pe care merita sa o incerci!

Ingrediente:

- 500g de Cous Cous;

- 1 ceapa;

- 1 ardei gras;

- 1 morcov;

- 1 telina;

- 1 usturoi;

- 500g de cotlete de berbecut;

- sucul si coaja de la o lamaie;

- 30 g de unt;

- 5 linguri de ulei masline;

- 10 crengute de oregano prospat;

Citește și
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

- 3 crengute de cimbru;

- foaie de dafin;

- sare;

- piper;

- ule.

Mod de preparare:

1. Se ia ceapa, morcovul, ardeiul, telina si usturoiul. Acestea se curata, se spala si se taie pe jumatate. O parte din legume o folosim la cous cous, iar din cealalta vom face o supa rapida. Adaugam legumele intr-o oala cu apa cu o foaie de dafin si 3 fire de cimbru si o lasam sa fiarba pana la jumatate, dupa care o strecuram si pastram supa.

2. Legumele care au ramas le taiem cubulete si le tragem la tigaie (calim). Intr-un bol se adauga legumele calite si cous cousul. Amestecam cu o lingura, adaugam supa obtinuta din fierberea legumelor. Se adauga in bol pana acopera cous cousul si se acopera cu o folie de plastic. Lasam 6 minute pana cous cousul absoarbe toata supa si devine pufos. Adaugam sare si piper dupa gust.

3. Se scot cotletele de berbecut din frigider de la marinat si se lasa la temperatura camerei 10 minute. Intr-o tigaie se adauga 2 linguri de ulei. Dupa ce sa incins, se pun cotletelele de berbecut cate 2 minute pe fiecare parte, dupa care se dau la o parte pe o farfurie.

4. In tigaia incinsa se adauga ulei de masline, sucul de lamaie, crengutele de oregano si putina supa de legume si se lasa sa scada la jumatate. Pentru ingrosarea sosului se da tigaia de pe foc si se adauga o jumatate de lingurita de unt, amestecand pana se incorporeaza.

5. Cous cousul se pune in mijlocul farfuriei, iar peste acesta se aduga cotletelele de berbecut si o lingura de sos.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri