Antena Căutare

Reteta zilei: Dorada cu fasole mung si orez negru

O reteta exotica, ce aminteste de nisipul insulelor spaniole, este numai buna pentru zilele ploioase de toamna, cand avem nevoie de ceva gustos si picant oentru a ne incalzi.

Ingrediente:

- 4 dorade

- 150 g fasole mung

- 80 g orez negru

- doua cepe rosii

- doi ardei iuti

- 4 catei de usturoi

- doua limete

- 150 ml ulei de masline

- boia dulce

- cimbru uscat

- sare

- piper

- patrunjel

- morcovi

- fenicul

- gulii

Mod de preparare:

1. Doradele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala si se scurg. Cepele si usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii.

2. Ardeiul iute se spala, se taie felii si se pune langa ceapa. Se ung doradrele in interior cu ulei, se presara cu boia dulce, sare, piper si o lingurita cu cimbru uscat.

3. Se asaza in interiorul fiecareia felii de ceapa, ardei iute si usturoi.

4. Se ung pestii cu ulei, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe fiecare se asaza felii de limeta.

5. Se presara restul de boia si cimbru, se introduce tava in cup­­tor si se coc la foc mediu 25-30 de minute.

6. Fasolea mung si orezul se fierb separat in apa cu sare, se scurg, se amesteca bine cu putin ulei, sare, piper si se servesc alaturi de doradele calde.

Sfat: Orezul si fasolea mung se pot amesteca impreuna cu morcovi, fenicul sau gulii fierte si pa­trunjel.

Bautura: Pinot Gris

Citeste si Jurnalul National

Foto: tastewiththeeyes.com

Internetul creeaza mai multa intimitate intr-un cuplu... Reteta: cartofi cu sunca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x