Antena Căutare

Reteta zilei: Friptura cu unt si aroma de hrean

Daca te-ai plictisit de clasicele fripturi la gratar sau la cuptor, poti incerca aceasta reteta. Aroma fina de unt si de hrean va fi pe gustul tuturor.

Ingrediente pentru rețeta Friptura cu unt si aroma de hrean:

- 4 bucati de muschi de porc;

- ulei de masline, pentru uns;

- 100g unt cu aroma de hrean si arpagic;

Articolul continuă după reclamă

- salata verde.

Pentru dressing:

- 2 linguri de otet de vin rosu;

- 1 ceapa, taiata fin;

- 1 praf de zahar;

- 5 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare pentru rețeta Friptura cu unt si aroma de hrean:

1. Se scot 100g de unt de la frigider si se lasa timp de o ora la temperatura camerei sa se inmoaie. Aroma este cheia, astfel ca alegeti unt fara sare sau cu un continut redus de sare. Se amesteca bine untul cu o lingura de lemn pana devine cremos si moale. Se adauga 2 linguri de crema de hrean, 6 boabe de piper negru macinat, putina sare fina de mare si 2 linguri de arpagic, peste unt.

2. Se prepara dressingul. Se amesteca otetul, ceapa, zaharul, sarea si piperul intr-un bol, apoi se adauga uleiul de masline. Se taie frunzele de salata si se pun de o parte. Apoi, se incalzeste grillul la nivel High.

3. Se ung fripturile cu ulei pe fiecare parte, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se frig timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se amesteca salata cu dressingul, apoi se pun felii de unt cu aroma de hrean deasupra fripturilor. Se serveste cu salata si felii picante de cartofi.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

FOTO! Galben neon - culoarea primaverii in fashion... Studiu: Tinerii parinti sunt mai predispusi la depresie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x