- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
PENTRU SOS
coaja de la 1 portocala, taiata in fasii subtiri, plus sucul
6 linguri jeleu de coacaze rosii
4 linguri de Porto (poate fi inlocuit cu alt vin rosu dulce)
1 baton de scortisoara
Mod de preparare
1. Se fierb toate ingredientele pentru sos pana cand jeleul de coacaze s-a topit complet. Se pastreaza cald.
2. Se fierb cartofii in apa sau la aburi pana incep sa se inmoaie, aproximativ 8 minute, apoi se scurg bine si se adauga peste ei cativa stropi de ulei.
3. Se pune carnea de caprioara pe un blat. Se presara o parte din piperul negru si putina sare pe fiecare parte, presand piperul pe carne. Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie. Cand e fierbinte, se adauga in tigaie cotletele, cate doua in acelasi timp. Se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte pentru o friptura in sange, 3 minute pentru o friptura potrivita si 4 minute pentru o friptura bine facuta. Cand este gata, se pune toata carnea in tigaie si se adauga sosul. Se incalzeste 1 minut, se presara cu patrunjel. Se serveste cu cartofi si mazare, daca iti place, si cu sos turnat deasupra.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!