Antena Căutare

Reteta zilei: Friptura de caprioara cu sos de Porto

Incearca, daca iti place carnea de vita. Acest fel de mancare este foarte sanatos si, in plus, e o sursa buna de fier si vitamina C.

Ingrediente








PENTRU SOS
coaja de la 1 portocala, taiata in fasii subtiri, plus sucul
6 linguri jeleu de coacaze rosii
4 linguri de Porto (poate fi inlocuit cu alt vin rosu dulce)
1 baton de scortisoara

Mod de preparare

1. Se fierb toate ingredientele pentru sos pana cand jeleul de coacaze s-a topit complet. Se pastreaza cald.

2. Se fierb cartofii in apa sau la aburi pana incep sa se inmoaie, aproximativ 8 minute, apoi se scurg bine si se adauga peste ei cativa stropi de ulei.

3. Se pune carnea de caprioara pe un blat. Se presara o parte din piperul negru si putina sare pe fiecare parte, presand piperul pe carne. Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie. Cand e fierbinte, se adauga in tigaie cotletele, cate doua in acelasi timp. Se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte pentru o friptura in sange, 3 minute pentru o friptura potrivita si 4 minute pentru o friptura bine facuta. Cand este gata, se pune toata carnea in tigaie si se adauga sosul. Se incalzeste 1 minut, se presara cu patrunjel. Se serveste cu cartofi si mazare, daca iti place, si cu sos turnat deasupra.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

26 vorbe de duh ale tatilor catre fiicele lor... VIDEO! Romanii petrec la Mall a doua zi de Craciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x