PENTRU SOSUL ALB
600ml de lapte
50g de unt
50g de faina
nucsoara proaspat rasa
50g parmezan ras
Preparare
1. Se prajeste ceapa timp de 15 minute, pana cand devine aurie. Se adauga oregano si baconul si se mai lasa 5 minute, amestecand des. Se rastoarna in tigaie si rosiile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba fara capac 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca si busuiocul.
2. Intre timp, se face sosul alb. Se pune laptele intr-o cratita, se adauga untul si faina. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se asezoneaza cu sare, pipe si nucsoara rasa.
3. Se pune cu o lingura o treime din sosul de rosii pe fundul unei tavi pentru lasagna. Se pune deasupra o treime din foile de lasagna. Se adauga straturi tot asa, pana cand se asaza ultima parte din foile de lasagna. Se toarna deasupra sosul alb si se presara cu parmezan ras si nucsoara rasa. Se pastreaza la frigider. Inainte de servire, se lasa la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 40 de minute pana cand devine aurie. Se presara cu busuioc, daca iti place, si se serveste cu salata si paine prajita cu usturoi.
4. Pentru a o pastra la congelator, se lasa la racit complet, se inveleste in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu. Se pastreaza pana la 3 luni. Pentru servire, se decongeleaza 6 ore intr-un loc rece. Se desfac foliile si se da la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 50-60 minute, pana se incalzeste bine peste tot.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food