Căutare Live

Reteta zilei: mancare de pui sub capac de paine

Reteta zilei de sambata este una speciala, potrivita pentru 4 persoane. Pofta buna!

Ingrediente (4 portii):

un kg de pulpe de pui
400 gr rosii
100 gr masline
un catel usturoi
un pahar vin alb
400 gr ciuperci champignon
doua rosii deshidratate
un ardei iute uscat
patrunjel
doua frunze de dafin

Pr. capacul de paine:

300 gr faina
10 gr drojdie proaspata
cca 160 gr apa calduta
o lingura ulei de masline
5 gr sare
o lingura de faina
doua linguri de apa

Preparare:


Intr-un vas de lut, punem la calit, in 2-3 linguri de ulei de maline, un catel de usturoi necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foe mic pana prind culoare.

Dupa ce s-au rumenit, adaugam un pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile (daca sunt mari le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi), rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin. Acoperim cu capac si lasam la foe mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta. Intre timp, ne ocupam de capacul de paine.

Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea. In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Luam cratita de pe foe si o lasam cateva minute sa se racoreasca.

Intr-un vas micut, amestecam o lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca eel de caltite. Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de lipici asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.

Bagam cratita la cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor. cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului. II prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor.

Capacul are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de mancarica. Putem pregati in acest fel orice tip de carne: vita, pore, miel, oaie, iepure, curcan, vanat. Pofta buna!

Citeste si Good Food Romania!

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... VIDEO! Sotii infideli, tradati de GPS...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri