Ingrediente:
- 1l supa de pui;
- 100g de carnat feliat;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 ceapa mare, taiata fin;
- 250g orez pentru risotto;
- 1 lingurita de boia;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;
- 1 pahar de vin alb sec;
- 1 ardei rosu mare, curatat si taiat cubulete;
- 100g de fasole verde, fiecare pastaie curatata si taiata in jumatate;
- 12-16 creveti mari, cu tot cu cozi;
- patrunjel taiat si felii de lamaie, pentru servit;
- putin sofran.
Mod de preparare:
1. Se pune sofranul in supa fierbinte. Se prajeste chorizo intr-o tigaie cu capac pana cand devine crocant, apoi se scoate cu o spumiera. Se adauga in uleiul din tigaie ceapa si se prajeste, amestecand des, pana cand se inmoaie. Acum se adauga orezul, boiaua si usturoiul. Se amesteca repede pe foc, apoi se toarna vinul si se lasa sa fiarba.
2. Se toarna ¾ din supa, se amesteca bine, se acopera si se fierbe 10 minute. Se adauga ardeiul si fasolea. Daca orezul este putin uscat, se adauga supa ramasa, apoi se acopera si se fierbe inca 8 minute. Se adauga amestecand crevetii si chorizo, se tine pe foc pana cand crevetii devin roz, apoi se presara patrunjel si se serveste cu felii de lamaie si cu paine.
Citeste si alte retete interesante pe Good Food!
Probleme digestive la copii: Cauze, simptome, tratament... Cum sa scapi de praful din casa...