Ingrediente
1 ceapa mare, taiata felii
1 cub de unt, plus 50g de unt topit, pentru uns foile
1 caatel de usturoi strivit
300g de spanac tanar, tocat
250g de ricotta
6 foi de placinta taiate in dreptunghiuri (26x12cm)
coaja rasa de la 1 lamaie
3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se caleste ceapa in cubul de unt impreuna cu usturoiul. Se adauga spanacul si se calesc in continuare pana cand acesta se inmoaie. Se lasa la racit. Se amesteca ricotta cu coaja de lamaie si cu parmezanul. Se amesteca spanacul cu ricotta, cu sare si piper.
2. Se unge cu unt un dreptunghi de aluat, se acopera cu alt dreptunghi si se unge din nou. Se pune o lingura de umplutura intr-un colt, se impatureste sub forma de triunghi, apoi se mai impatureste de doua ori. Se unge din nou. Se repeta pana se obtin 12 pachetele. Se coc 15-20 de minute. Se servesc 2-3 de persoana, cu salata.
Sursa: Good Food
Un cuplu din Germania si-a construit un castel in curtea casei... Pescuitul, cea mai buna forma de relaxare la sfarsit de saptamana...