Ingrediente:
- 2 ardei rosii, curatati de seminte, taiati in bucati;
- 2 cepe rosii, taiate in sfertur;
- 2 ardei iuti, curatati de seminte si tocati;
- 3 catei de usturoi, tocati grosier;
- 1 lingurita de zahar brun;
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru sevi;
- 1kg de rosii mici, taiate in sferturi;
- 350g de paste;
- 1 mana frunze de busuioc si 2 linguri de parmezan ras (optional, pentru cei care nu tin post), pentru servit.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Intr-o tava mare, se presara ardeii, ceapa rosie, ardeii iuti si usturoiul. Se presara zaharul, se stropeste cu uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa la cuptor 15 minute, se adauga rosiile si se mai lasa 15 minute, pana cand se inmoaie toate legumele si devin aurii.
2. In timp ce se fac legumele, se fierb pastele intr-o oala cu apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet, pana cand se inmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apa.
3. Se scot legumele din cuptor, se adauga pastele peste ele si se amesteca usor. Se rup frunze de busuioc si se presara deasupra, impreuna cu parmezanul. Daca iti raman paste, poti face usor o salata de paste - trebuie doar stropite cu ulei de masline, daca este nevoie.
Citeste si alte retete pe Good Food!
FOTO! Christian Dior lanseaza o colectie inspirata de anii '40... Bar Refaeli promoveaza lenjerie sexy pentru mirese...