1 amestec pentru blat de pizza (450g faina pentru pizza amestecata cu 1 pachet de drojdie uscata si 1 lingurita de sare)
2 linguri ulei de masline
6 linguri de sos pentru paste pe baza de rosii|cheddar, pentru ras pe deasupra
1 biluta de mozzarella
Mod de preparare
1. Roaga un adult sa incalzeasca cuptorul la 200º C/gaz 6. Taie dovlecelul in cuburi, apoi in felii subtiri cu ajutorul razatoarei sau a cutitului mic.
2. Rastoarna amestecul pentru blatul de pizza intr-un bol si adauga 350ml apa calduta si doua linguri de ulei de masline. Amesteca totul cu o lingura.
3. Rastoarna coca pe o suprafata presarata cu faina si framant-o pana cand devine omogena.
4. Intinde coca in forma unui blat mare de pizza. Intinde-o cu sucitorul ca sa se mareasca. Asaza blatul intins in tava.
5. Asaza sosul pentru paste in mijloc si intinde-l cu dosul unei linguri catre margini. Se asaza dovleceii deasupra.
6. Rade cheddar si presara-l pe deasupra. Rupe mozzarella in bucati si asaza-le deasupra dovleceilor. Roaga un adult sa dea pizza la cuptor 25 de minute.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!