Ingrediente:
- 400 g branza de vaci
- 200 ml frisca
- 3 oua
- 240 g zahar tos
- doua lamai
- 180 g faina
- 180 g pudra de migdale
- 4 g praf de copt
- 20 g unt
- 40 ml apa
- 30 g seminte de mac
- sare
- caise uscate
- ghimbir
Mod de preparare:
1. Galbenusurile se separa de albusuri, se mixeaza cu 140 g zahar tos, sarea, praful de copt, apoi faina.
2. Se adauga pudra de migdale, untul topit si racit, apa rece, se mixeaza si se adauga albusurile mixate separat.
3. Se amesteca bine cu o lingura ca sa nu se lase compozitia, se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se introduce in cuptorul incins.
4. Se coace la foc potrivit 10 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in patru parti.
5. Branza se mixeaza impreuna cu frisca, restul de zahar tos, semintele de mac, ghimbirul, sucul si coaja rasa de lamaie.
6. Se ung foile cu crema, se suprapun si se introduc la rece minim o ora. Cand s-au racit se taie cuburi sau triunghiuri si se servesc.
Sfat: La crema se mai pot adauga caise uscate tocate sau ghimbir ras.
Bautura asortata: Limonada
Citeste si Jurnalul National
Foto: kolodziejs.com
Cadouri pentru barbati: tablet PC-urile... Accesoriile pentru mobilier - detaliile care fac diferenta...