8 pulpe de pui, partea superioara si cea inferioara, cu piele
3 cepe verzi, taiate fin, pentru decor
Pentru marinada
4 linguri de ulei de arahide
6 catei de usturoi, taiati fin
o bucata de ghimbir proaspat, de un deget, rasa
4 linguri de vin de orez
4 linguri sos de soia usor
4 linguri de miere
4 lingurite de praf de cinci condimente
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un bol ingredientele de marinada, se pune puiul intr-un alt bol si se toarna peste el marinada, amestecand pentru a-l glazura. Se acopera si se lasa la rece 20 de minute sau chiar o zi daca aveti timp.
2. Se incalzeste cuptorul la 160ºC, se scoate puiul din bolul cu marinada si se pune intr-o tava. Se tine la cuptor 40 de minute, dupa care se toarna peste el marinada ramasa. Se mai pune 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste si devine lipicios. Se serveste decorat cu ceapa verde.
Foto: gourmetrecipe.com