Antena Căutare

Reteta zilei: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.

Ingrediente:

- 3 catei de usturoi, zdrobit;

- frunzele de la 2 crengute de rozmarin, tocat;

- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobit;

- 3 boabe de ienupar (se gasesc la magazinele tip plafar), zdrobite;

- 1 lingura ulei de masline;

- 1 pulpa intreaga de miel, de aproximativ 3kg;

- 250ml de vin alb.

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.

2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie, ca mai sus.

3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.

Citeste si alte retete interesante pe Good Food!

FOTO! Pielea alba si palida - din nou la moda!... VIDEO! Magazin cu branduri cunoscute, inaugurat aseara intr-un mall din nordul Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x