Cand mergi la cumparaturi, alege salata cu o culoare verde aprinsa si cat mai proaspata. Frunzele trebuie sa fie crocante si sa nu aiba pete.
Cum sa o pastrezi: Salata trebuie spalata si scursa de apa. Apoi poate fi tinuta la frigider daca este pastrata intr-o punga inchisa ermetic, intre trei si cincizile. In general nu rezista foarte mult si cel mai bine este sa o consumi cand o cumperi.
Ingrediente salata Cobb:
- doua linguri ulei de masline extra virgin;
- doua linguri otet de vin rosu;
- o lingura mustar de Dijon;
- sare si piper proaspat macinate;
- o capatana de salata, spalata si rupta bucatele;
- 1/2 cana pui la gratar taiat fasii;
- doua felii bacon prajit;
- doua linguri branza albastra sfaramata;
- doua oua fierte, moi.
Preparare: Intr-un bol, amesteca uleiul, otetul si mustarul. Asezoneaza cu sare si piper. Imparte frunzele de salata pe doua farfurii, adauga puiul, baconul si branza. Apoi pune cate un ou fiert, spart intr-o parte, pentru ca galbenusul sa curga peste salata. La sfarsit adauga dressingul. Pofta buna!
Foto: carascravings.com