- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
100 grame fileu somon proaspat;
jumatate de castravete;
doua linguri ulei de masline;
zeama de la o lamaie verde;
doua fire ceapa verde;
un sfert lingurita fulgi chilli;
piper.
Preparare (15 minute):
Se taie fasii subtiri din fileul de somon, se maruntesc cele doua fire de ceapa verde si se stoarce zeama de la lamaia verde.
O atentie speciala trebuie dedicata castravetelui, caruia i se scoate coaja pe toata suprafata, cu ajutorul lamei de cutit care se "introduce" pe sub aceasta si se taie in jurul miezului.
Dupa ce s-au obtinut doi cilindri de castravete, prin metoda speciala de curatare, se taie acestia in fasii subtiri, julien.
Se combina la final bucatile de somon crud, fasiile de castravete, ceapa verde, uleiul de masline, zeama de lamaie si un varf de lingurita de chilli uscat, dar si piper. Se lasa la marinat in frigider aproximativ o ora si se serveste rece. Pofta buna!
Sugestie: puteti adauga si ghimbir proaspat, o lingurita tocata marunt.
Foto: foodblog.ro