Ingrediente:
6 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns;
3 linguri otet de vin rosu;
o lingurita de zahar;
o lingurita de frunze de cimbru;
4 sfecle, curatate si taiate in felii subtiri;
200 gr de branza de capra, taiata in felii;
4 maini de rucola;
sare, piper;
Preparare:
1. Amesteca uleiul, otetul, zaharul si cimbrul intr-un castron si asezoneaza cu sare si piper. Adauga sfecla taiata felii si lasa la marinat cel putin o ora sau chiar peste noapte, daca vrei;
2. Incinge o tigaie tip grill cu putin de ulei de masline, asezoneaza feliile de branza si pune-le la prajit 2-3 minute, pana ce sunt aurii si se topesc;
3. Scoate sfecla din marinada si imparte-o pe patru farfurii. Pune deasupra rucola, o bucata de branza, picura marinada de ulei si otet si serveste.