Antena Căutare

Reteta zilei: somon la cuptor in sos de lamaie si fenicul

Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!

Ingrediente (4 portii):

4 fileuri a cate 150 grame de somon;

1/2 ceapa, tocata marunt;

doi catei usturoi, maruntit;

doua linguri + doua lingurite de zeama lamaie;

200 ml suc de portocale;

pulpa de la jumatate de lamaie;

o lingurita seminte de fenicul;

doua linguri de fenicul proaspat;

sare, piper.

Preparare (15 minute):

Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp tocati ceapa si usturoiul si lasati-le sa respire pentru 5 minute.

Apoi, la foc mediu, intr-o oala de inox sau aluminiu, amestecati doua linguri de zeama de lamaie cu ceapa, usturoiul, semintele de fenicul si sucul de portocale - timp de 10 minute, pana cand se mai reduce din cantitate.

Separat, asezonati fileurile de somon cu doua lingurite de zeama de lamaie, sare si piper si puneti-le pe un vas de ceramica la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.

Dupa ce somonul s-a facut, in 7-8 minute, scoateti-l si serviti-l cu sosul special realizat si adaugati deasupra fenicul proaspat si putina pulpa de lamaie. Pofta buna!

Foto: freeingmymartha.com

Retete cu Garam Masala - opt condimente intr-unul singur... Masajul cu miere elimina retentia de apa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x