Ingrediente
- o ceapa medie, taiata in doua, apoi in bucati mici;
- o lingura de supa clara de pui sau de legume;
- o lingura de ghimbir proaspat maruntit;
- trei catei usturoi;
- 100 de grame ce ciuperci;
- o legatura de sparanghel (5-6 tulpini), taia in doua;
- 50 ml zeama de lamaie;
- doua linguri de sos de soia;
- doua linguri de vin alb;
- 300 grame carne de cod, taiat fasii;
- 8 creveti mari, prefierti;
- 200 grame de rosii cherry, taiate in doua;
- o legatura de patrunjel, maruntit;
- sare, piper.
Preparare
- maruntiti usturoiul si ceapa si lasati-le apoi 5 minute, pentru ca enzimele sa ajunga la parametrii maximi;
- intr-un vas metalic puneti la incalzit supa de pui sau de legume, apoi adaugati ceapa maruntita, pentru doua minute, amestecand continuu;
- adaugati ghimbirul, usturoiul, ciupercile si sparanghelul, amestecand in acestea inca 3 minute;
- adaugati zeama de lamaie, vinul, sosul de soia, codul, crevetii si amestecati bine; lasati apoi tot acest amestec la foc mediu, timp de 5 minute, cu capacul acoperit;
- la final, adaugati rosiile, patrunjelul, sarea si piperul, mai amstecati inca o data si mai lasati un minut, apoi mancarea este gata.
Valoare nutritiva (o portie)
Calorii: 255 (o portie). Triptofan (110% din necesarul zilnic), seleniu si proteine (75%), vitamina C, K si B12 (60%), acid folic si vitamina D (45%), vitamina B, cupru, potasiu, fosfor, mangan, vitamina A si B5.
Pofta buna!
foto: tqn.com