- 100 ml lapte dulce
- 60 g zahar tos
- 2 g sare
- 400 g dovleac de placinta
- 6 oua
- 300 g piure de castane
- albusuri
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g amidon alimentar
- 20 g unt
- 4 g scortisoara
- zahar vanilinat
- 50 g pesmet
- sos de vanilie
- pere
Preparare:
1. Dovleacul se curata, se spala, se toaca marunt si se fierbe in putina apa. Se scoate cu o spumiera, se paseaza si se pune intr-un bol.
2. Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se raceasca. Laptele se fierbe cu sarea, se adauga zaharul tos si amidonul dizolvat cu putina apa rece.
3. Se fierbe doua minute, se adauga piureul de dovleac si ciocolata topita, se amesteca si se ia de pe foc. Cand s-a racit ames¬tecul se adauga galbenu¬surile si scortisoara si se mixeaza.
4. Se adauga albusurile mixate separat cu doua pliculete zahar vanilinat, se amesteca bine cu o lingura ca sa nu se lase compozitia si se toarna in forme de sufleu unse cu unt si presarate cu pesmet.
5. Se coc la foc mediu spre iute 20-25 de minute si se servesc imediat.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de vanilie sau salata de pere.
● Bautura asortata: Suc de fructe
Pofta buna!
Citeste si Jurnalul National!
Foto: lickmyspoon.com