Ingrediente (6 portii):
15 rosii coapte mari;
3 ardei rosii;
5-6 linguri ulei de masline;
o lingura de ardei rosu, fara seminte;
un catel de usturoi;
doua linguri otet de vin rosu;
500 ml supa de legume;
doua maini de busuioc proaspat;
sare, piper.
Preparare:
Se curata rosiile de coaja, apoi se taie si li se scot si semintele. In paralele se frig ardeii grasi rosii pe tigaie, apoi li se scoate coaja si se toaca marunt.
Se pun apoi ardeii tocati intr-o oala in care se afla doua linguri de ulei de masline si ardeiul iute tocat. Se adauga sare si se amesteca la foc mediu timp de 5 minute.
Se adauga apoi rosiile decojite si fara samburi, taiate in bucati mari, se adauga otetul de vin rosu si se amesteca bine. In acest moment se pune si supa de legume si se lasa apoi totul la foc mic timp de 15 minute.
Se zdrobeste in paralel busuiocul intr-un mojar, alaturi de putina sare, sau se "toaca" in robotul de bucatarie. Se amesteca apoi cu ulei de masline apoi toata aceasta combinatie se adauga la final de tot in supa, deasupra. Pofta buna!
Foto: cheftonyperez.com
Ce teste de sanatate OBLIGATORII trebuie sa faca un barbat... Cinci cai de a-ti imbunatati calitatile de parinte...