Ingrediente:
Terina:
800 g cod;
2 albusuri de ou;
150 g spanac;
ulei, sare, piper alb.
Sos si decor: Tabasco;
Ootet, lamaie, patrunjel;
bulion, smantana.
Preparare:
Se trece codul prin masina de tocat. Se amesteca impreuna cu albusurile, se potriveste de sare si piper. Spanacul, fiert in apa putin sarata, se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt. Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament, se pun, alternativ, un strat de peste, unul de spanac pana se umple vasul. Se da vasul pus intr-o tava cu apa (bain-marie) la cuptor, 25 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie felii. Se serveste cu sos preparat din: rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si Tabasco.
Terina se decoreaza cu fire de patrunjel, rondele de lamaie, smantana, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
VIDEO! Cum ferim casa de hoti cand plecam in calatorie... Emma Watson: "Barbatii sunt intimidati de mine"...