Ingrediente:
- 300 g ficat de pui;
- doua cepe;
- 3 catei de usturoi;
- 75 g pesmet;
- 600 ml lapte;
- 50 g smantana;
- doua oua;
- 200 g ciuperci;
- doi castraveti verzi;
- 500 g dovleac de placinta;
- 100 g nuci;
- scortisoara, coacaze rosii, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Ficatii de pui se pun intr-un bol si se acopera cu 400 ml lapte dulce. Se introduc la rece pentru minimum o ora.
2. Cepele se toaca marunt. Se incinge uleiul si se caleste ceapa doua minute, apoi se adauga ficateii.
3. Se calesc pana devin aurii, se iau de pe foc si se pune totul intr-un bol. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga usturoiul, pesmetul, restul de lapte, smantana, ouale, sare si piper.
4. Se paseaza totul cu un blender, se pune compozitia in forme mici de terina unse cu ulei si tapetate cu pesmet, se niveleaza si se introduc in cuptorul incins.
5. Se coc la foc potrivit 30-45 de minute si se pastreaza la cald. Dovleacul se curata, se spala, se taie cuburi, se condimenteaza cu sare, piper, scortisoara si se prajeste.
6. Ciupercile se feliaza, se amesteca bine cu nuci tocate si dovleac prajit si se servesc alaturi de terina.
● Sfat: In momentul servirii se toarna peste terina sos de coacaze rosii si se presara castraveti rasi.
● Bautura asortata: Merlot