- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Hanukkah Latkes (Chiftele de cartofi)
Ingrediente: 2 cartofi mari, razuiti, 1/2 ceapa, razuita, 2 oua, 1/4 cana faina, sare, ulei.
Preparare: Se amesteca toate ingredientele. Se infierbanta putin ulei intr-o tigaie nonaderenta si se adauga cate o lingura din compozitie. Sunt gata cand au o culoare maronie.
Cartofi noi cu usturoi si rozmarin
Ingrediente: 1 kg cartofi noi, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 8 catei de usturoi, 2 ramurele rozmarin proaspat, putin rozmarin tocat.
Preparare: Se preincalzeste cuptorul. Se fierb cartofii noi, curatati si spalati, in apa usor sarata, 10 minute. Se incinge uleiul intr-o tava de friptura, se adauga cateii de usturoi, necuratati de coaja. Se calesc doua minute, atat cat sa se aureasca. Se scurg cartofii de apa, se pun, impreuna cu 2 ramurele de rozmarin, in tava, si se coc, 30 minute, pana se rumenesc si se fragezesc. Se presara rozmarin. Se servesc impreuna cu carne de miel sau de pui si putin usturoi zdrobit, pentru o aroma mai placuta.
Cartofi cu masline si tarhon
Ingrediente: 5 cartofi, 10 masline intregi, sare, piper, boia dulce, 2 linguri de ulei, cimbru, tarhon.
Preparare: Se incalzeste cuptorul si se baga tava sa se incinga. Cartofii, curatati si spalati, se taie pai. Intr-un castron, se face o marinata din condimente si ulei. Cartofii taiati se tavalesc cu mana in acest amestec. Se scoate tava din cuptor, se pun cartofii in ea, peste ei se asaza maslinele (intepate in prealabil din loc in loc). Se da preparatul la cuptorul incins, 40 de minute, la foc mediu. Serviti cu mujdei de usturoi, cartofii copti la cuptor sunt un deliciu.
Frittata cu cartofi noi si somon afumat
Ingrediente: 200 g de cartofi noi fierti, 100 g somon afumat, 1 lingura unt, 6 oua, 1/3 cana smantana, 1 lingura marar tocat, sare de mare, piper negru, frunze de rucola.
Preparare: Se incalzeste gratarul. Se pune untul intr-o tava de copt si se topeste, la foc mediu. Se bat ouale cu smantana, ca o spuma. Se pune somonul in crema de smantana si oua; se adauga mararul si se amesteca. Se pun cartofii in tava, se prajesc putin, se adauga amestecul de oua, se asezoneaza si se tin 5 minute la cuptor. Se pune tigaia pe gratar, 5 minute. Fritata se serveste in portii.
Papas Arrugadas (cartofi noi canarieni)
Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici, sare de mare (sau sare grunjoasa).
Preparare: Se pun cartofii in coaja intr-un vas cu apa foarte sarata, astfel incat sa "pluteasca" in apa. Se fierb astfel timp de 20 minute. Se scurge apa, iar cartofii ramasi in vas se presara cu un strat de sare dura. Se reduce flacara si se misca usor vasul cu cartofii sarati deasupra acesteia, pana ce sarea se cristalizeaza. La sfarsit, se opreste flacara si se acopera vasul, timp de 5 minute.
Aperitiv slovac din cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g slanina afumata de casa, sare, piper, ulei.
Preparare: Cartofii spalati si curatati se taie in jumatate. Se face o scobitura in mijloc, in care se introduce o bucatica de slanina. Se asaza pe o tava unsa cu putin ulei, dupa care se introduc in cuptorul preancalzit. Se scot cand cartofii sunt rumeniti, iar slanina este ca o jumara. Cartofii se servesc calzi.
Supa cu pui si cartofi noi
Ingrediente: 2 aripioare si 1 gat de pui, 2 cuburi (concentrate) de patrunjel, 3 morcovi, 2 cartofi noi, 1 ceapa, rosii decojite din conserva.
Preparare: Carnea de pui, spalata, se pune la fiert in apa rece. Cand este aproape fiarta, se adauga ceapa tocata, morcovii si cartofii taiati cubulete, rosiile, taiate felii. Se fierb bine si la final se adauga cuburile de patrunjel si se potriveste de sare.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: bbcgoodfoodme.com