Spuma de visine cu sos de piersici
Ingrediente: 4 oua, 150 g zahar, 1 kg frisca, 200 g visine, 4 piersici, 20 g rom, 60 g zahar, 20 ml suc de lamaie.
Preparare: Se bate galbenusul cu zahar si se amesteca impreuna cu visinele fara samburi (se pastreaza cateva visine). Se adauga apoi albusul batut usor si frisca la fel batuta. Compozitia se varsa in formele dorite, apoi se da la congelator, pentru intarire. Separat, se face sosul (piersici, rom, zahar, suc de lamaie), amestecand ingredientele intr-un mixer. Dupa intarire, prajitura se scoate din forma si se serveste pe o farfurie, decorata cu visinele ramase si sosul de piersici.
Milkshake cu visine
Ingrediente: 1 pahar lapte rece, 1 borcanel iaurt de visine, rece, 1 lingurita zahar,1 lingurita frisca.
Preparare: Se amesteca toate ingredientele in blender. Se serveste rece, cu sirop de capsuni deasupra spumei.
Crumble de visine si cirese
Ingrediente: 250 g visine (fara samburi), 250 g cirese, 3 linguri zahar pudra, 1/2 lingurita scortisoara, 4 linguri apa, 150 g faina alba, 75 g unt, 4 linguri fulgi ovaz, 2 linguri zahar brun, 4 linguri fulgi de migdale.
Preparare: Incalzesti cuptorul la 160 oC. Speli fructele, le cureti de samburi, apoi le introduci intr-un vas termorezistent. Faci un sirop din zaharul pudra, apa, scortisoara si il torni peste fructe. Intr-un bol, amesteci faina cu untul pana rezulta un aluat sfaramicios. Adaugi migdalele, zaharul si fulgii de ovaz, amesteci bine. Torni compozitia peste fructe, apoi dai la cuptor, 25 de minute, pana ce preparatul devine auriu. Se serveste cald, presarat cu putina scortisoara.
Muffins cu visine si crema de branza
Ingrediente: muffins: 200 g zahar, 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri de cacao, 1 plic zahar vanilat, 50 g unt, 100 ml smantana, 3 oua, 1 galbenus. Umplutura: 200 g branza de vaci, proaspata, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 albus, 150 g visine din compot. Decor: 100 g ciocolata alba, rahat taiat cubulete.
Preparare: Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o crema; se adauga untul topit, smantana si se mai bat cu mixerul. Apoi se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacaua. Umplutura: se bate albusul spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi branza. Visinele (minus 12 bucati, care se pastreaza) se zdrobesc si se pun in umplutura. Se pregateste tava pentru muffins, se pune din aluat cate o lingura in fiecare cosulet si, peste ea, o lingura din crema de branza si visine, iar deasupra cate o visina. Pentru inchiderea muffins-urilor, se foloseste un sprit, sau o punga, incepand de pe margine si inchizand spirala la mijloc. Se baga tava la cuptorul preancalzit, 180 de grade, 30 de minute. Cand s-au racit, se topeste ciocolata alba in bain-marie, se glazureaza cu ea cosuletele, iar deasupra se pun cubulete de rahat.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: flickr.com