- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:
Rosii-pruna coapte
Rosiile coapte sunt excelente ca si gustare simpla, sau adaugate in salate sau paste.
Preparare: Taie rosiile in doua, inlatura semintele. Asaza-le cu partea taiata in sus pe hartie de copt. Stropeste-le cu putin ulei de masline si ierburi proaspete, cum ar fi maghiran sau cimbru. Da-le la cuptor la 200 de grade pentru 5 minute, apoi redu temperatura la 325 de grade si lasa-le o ora.
Morcovi
Garnitura perfecta pentru pui sau vita, dai si alaturi de alte legume coapte sau cu un sos de post, morcovii copti sunt dulci si aromati.
Preparare: Curata-i si pune-i intr-o tava, impreuna cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 200 de grade timp de 35 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand devin moi si usor caramelizati.
Dovlecei sau zuchinni
Coacerea dovleceilor ii face sa aiba o aroma mai puternica, in timp ce devin moi pe interior si delicios de crocanti la exterior.
Preparare: Taie dovleceii in felii sau bastonase de doi centimetri grosime. Pune-i intr-o tava, amestecandu-i cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 230 de grade timp de 15 minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se caramelizeaza.
Usturoi
In schimbul aromei intepatoare pe care o are in stare cruda, usturoiul copt este delicat, dulce si cu un usor gust de nuca. Este delicios pe paine sau amestecat cu alte legume.
Preparare: Taie cam un centimetru din varful caciuliei de catei de usturoi, fara a o curata de coaja. Pune manunchiurile intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si acopera-le cu folie de aluminiu. Coace la 220 de grade timp de 40 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi strange fiecare manunchi pentru a scoate cateii copti din coaja.
Cartofi
Cu interiorul untos si coaja crapata, cartofii copti sunt ideali in salate sau ca garniture alaturi de o friptura suculenta.
Preparare: Pe o foaie de copt, pune cativa cartofi mici, cu tot cu coaja, insa spalati si uscati bine. Amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si ierburi aromate. Coace-i pentru 35 de minute la 220 de grade, pana cand devin moi.
Foto: whatdidyoueat.typepad.com
fortheloveofcooking-recipes.com
VIDEO! Cum obtii sprancene perfecte... Cum sa tii un copil amuzat...