- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:
Sfecla
Sfecla coapta este delicioasa atat calda, cat si rece. Merg de minune intr-o salata, in special combinate cu branza albastra, dar si cu tofu pentru cei care postesc.
Preparare: Taie legumele la ambele capete pentru a indeparta coditele, stropeste-le cu ulei de masline si impacheteaza-le intr-o hartie de copt. Pune-le la cuptorul incins la 230 de grade timp de o ora. Scoate-le si cand se racesc un pic, cojeste-le.
Ardei
Prin coacere ardeii devin mai dulci si pot fi adaugati intr-o supa crema sau intr-o salata.
Preparare: Taie ardeii in doua, scoate semintele si partile albe din interior. Pune-i cu fata taiata in jos si coace-i la 260 de grade, timp de 15 minute. Lasa-I sa se raceasca, apoi curate-I de coaja si taie-i.
Ceapa
Ceapa coapta facuta piure poate fi un sos excellent pentru un sandvis sau o friptura, iar in timpul postului peste cartofi natur sau alta mancare de legume.
Preparare: Taie cepele in 4, apoi curate-le de coaja, dar nu le indeparta partea tare de la radacina. Pune ulei de masline intr-o tava si pune cepele la copt in ea, timp de 50 de minute, la 200 de grade pana cand se caramelizeaza, intorcandu-le din cand in cand. Cand se racesc, foloseste un blender pentru a le face piure.
Vanata
Vinetele pot fi coapte intregi sau taiate felii. Pulpa poate fi folosita pentru o salata cremoasa sau o reteta de baba ghanoush.
Preparare: Inteapa vanata in mai multe locuri. Asaz-o pe hartie de copt si da-o la cuptor la 200 de grade, pentru 35-45 minute. Cand se raceste, taie-o in doua si scoate miezul cu o lingura.
Citeste si Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)
Foto: diamondcrystalsalt.com