Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Rolul de mama si cel de sotie - ambele la fel de importante

Este destul de usor sa te lasi prins in responsabilitatile zilnice pe care le presupune cresterea copiilor: programari la doctor, activitati extrascolare, teme si excursii. Acestora li se adauga si responsabilitatile vietii de zi cu zi - rufe, mancare, curatenie. Care este locul casatoriei pe lista de prioritati? Daca nu se afla pe primele locuri, ar trebui adusa acolo.

A pastra o legatura puternica in casatoria ta este un aspect important de care beneficiaza atat parintii cat si copiii: relatia voastra de cuplu este cea prin care copiii invata sa relationeze cu alti oameni. Ea va fi cea prin exemplul careia cel mic va interactiona cu prietenii, colegii si in alte relatii viitoare. De aceea, a-ti pastra casatoria fericita este esentiala pentru succesul si fericirea copilului.

Intai mama, apoi restul

Rolul mamei este incarcat de asteptari in care te poti pierde cu usurinta, incercand sa te ridici la nivelul lor si sa faci totul perfect. Insa, cate mamici nu vorbesc despre viata lor de dinainte de a avea copii ca fiind una care le oferea multa satisfactie prin faptul ca se ocupau mai mult de ele insele, relatia de cuplu si prieteni, iar acum se pare ca nu mai au timp de nimic.

Cand copiii sunt bebelusi, parintii, in special mama este cea care le satisface toate nevoile. Cu toate acestea, pe masura ce cresc, ei trebuie sa invete sa fie mai independenti, iar mama sa isi reia treptat activitatile pe care le avea inainte si care ii faceau placere. Acest lucru nu inseamna ca nu ii va mai acorda atentie celui mic, ci ca nu il va urmari in fiecare minut din zi.

Copiii tai trebuie sa stie ca vei fi acolo pentru ei atunci cand vor avea nevoie, insa nu au nevoie sa fii langa ei 24 de ore pe zi. Nu este doar ok sa iti investesti timpul si energia in altceva, este chiar recomandat, in special daca simti ca relatia de cuplu este cea pe care o neglijezi.

Investeste la fel de multa energie in casatoria ta ca si in rolul de parinte! Unele mame se dedica atat de mult pruncilor lor, incat uita de pertener si se simt vinovate daca nu acorda toata atentia copiilor. Insa exact copiii vor beneficia de faptul ca parintii au o casatorie armonioasa, de aceea este si in interesul lor sa nu o neglijezi.

O relatia de cuplu calda si iubitoare ii ajuta pe copii sa se simta in siguranta din ounct de vedere emotional si le ofera o imagine de ansamblu asupra a ce inseamna casatoria. Le ofera speranta si incredere in ceea ce va urma pentru ei in viata de adult.

Foto: resicertlicense.com.au

Recomandari