Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30X Factor

Rugăciune de ajutor la examene: ce se rostește și cum ajută

Știi momentele alea în care, deși ai învățat pentru examen, te blochezi și ai impresia că, de fapt, nu mai știi nimic? Ei bine, rugăciunea tocmai pentru este de ajutor! Să treci peste astfel de blocaje, să îți de stare de bine, forță și încredere că-ți vei reaminti tot

rugaciune de ajutor pentru examene

Știi momentele alea în care, deși ai învățat pentru examen, te blochezi și ai impresia că, de fapt, nu mai știi nimic? Ei bine, rugăciunea tocmai pentru asta e de ajutor! Să treci peste astfel de blocaje, să îți dea stare de bine, forță și încredere că-ți vei reaminti tot

Examenele nu se iau cu rugăciuni, asta ca să fim clari! Se iau cu studiu și efort. Adică degeaba te rogi sau se roagă altcineva pentru tine! Dacă tot anul ai fost greierul din poveste, nu te poți aștepta la minuni.

Rugăciunea îți vine în ajutor însă în momentele de panică: acelea când crezi că ești pregătit, primești foaia de examen, o citești și simți că nu e nimic acolo din ce ai învățat tu. Sau când, deși te-ai pregătit, emoțiile și stresul nu te lasă judeci limpede și să înțelegi cerințele subiectelor și ce ai de făcut.

Preoții recomandă rugăciunea înaintea fiecărui examen: pentru a te ajuta să te eliberezi de spaime și să-ți regăsești echilibrul de a lupta să-ți dovedești rezultatele muncii. Tot preoții sunt de părere că nu este nevoie de o rugăciune anume în timpul sesiunilor sau examenelor naționale precum Capacitate sau Bacalaureat, ci una spusă cu propriile cuvinte, cu inima, deoarece Dumnezeu cunaște dinainte nevoile fiecăruia.

Însă dacă trebuie amintită o anumită rugăciune de ajutor la examene, se poate alege una adresată Maicii Domnului, pe care o poți rosti la nădejde.

Rugăciune de ajutor la examene către Maica Domnului

”Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului/ nevrednicei robului/ roabei tău/ tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoştinţelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin.”

Rugăciunea de ajutor și pregătirea ta pentru examene vor încununa munca depusă prin notele primite. De asemenea, nu uita să mulțumești divinității pentru rezultatele obținute, oricare ar fi acelea.

Recomandari