Rugăciunea tămăduitoare de Sfântul Ştefan. Trebuie rostită azi pentru a scăpa de ispite și necazuri

Atăzi este sărbătorit Sfântul Ștefan, Ahidiaconul iudeu. Este cruce roșie roșie în calendarul ortodox. Citește această rugăciune tămăduitoate pe scăpa de ispite și necazuri.

Cea mai puternică rigăciune pe care o poți rosti astăzi, de Sfântul Ștefan

În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. Iată care este rugăciunea zilei.

Rugăciunea tămăduitoare de Sfântul Ştefan

“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai preaslăvit pe Dumnezeu în trupul tău de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de ispite şi de nevoi, ci te roagă Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea aceasta şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul pornit asupra noastră, pentru păcatele noastre.

Roagă-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi! Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea Lui cea dreaptă şi să ne apere pe noi, poporul Său. Ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm nespusa bunătate a lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin!”

Citește și: Calendar ortodox: Sfântul Ștefan. Ce nu trebuie să faci azi. Obiceiuri și tradiții

Ultimele știri