Căutare Live

Sarea este aliatul tenului frumos

Clorura de sodiu (NaCl) ori sare gema este una din cele mai raspandite substante din natura. Romanii isi intampinau oaspetii cu paine si sare, simbolul belsugului si bucuriei.


Un bulgare de sare este format dintr-o ingramadire de cristale mari, transparente, uneori cu o nuanta verzuie-vanata. Adesea in sare se gasesc pe langa oxizi de fier sau argila cenusie, mici fragmente de carbune sau de chihlimbar.

0,28% din greutatea corpului omenesc este compusa din.. ati ghicit, sare!

Din cele mai vechi timpuri si pana astazi s-a traditia terapiei cu sare. Modurile in care se foloseste sarea sunt foarte multe si variaza de la o regiune la alta.

Extrasa prin evaporare din apa marii, sarea este un foc eliberat din ape, amestecand sarea cu apa, obtinem un simbol tantric al resorbtiei Eului in Sinele Universal.

Psihic sarea este absolut necesara pentru viata umana. Revolutia Industriala a datorat o limitare importanta a producerii de sare: cantitatea scazuta de sare influenta in mod negativ indicele demografic in multe comunitati rurale si urbane pana cand industria extractoare de sare s-a stabilizat.

Aceasta era vizibila numai in regiunile aride sau in lacuri sarate care au secat. In zonele cu clima umeda , sarea era aproape imposibil de gasit. Acesta este poate motivul principal pentru care unele din marile civilizatii au fost fondate langa deserturi sau in zonele de clima desertica, spre exemplu zona Mediteraneeana, care se afla la marginea zonei aride.

La diverse popoare, aceasta substanta a fost folosita in diferite scopuri:


- romanii o presarau pe pamant pentru ca orasele cucerite sa devina sterpe.

- niponii o foloseau ca puternic purificator imprastiind-o pe pragul casei.

- egiptenii pretuiau atat gustul sarii cat si insusirea de a conserva resturile corpului omenesc, folosind sarea la imbalsamarea mortilor al caror corp il depuneau mai intai, vreme de mai multe zile intr-o baie de sare.

- romani au numit-o . Pliniu cel Batran vorbeste in lucrarile sale de felul cum obtinea sarea din apa marii prin evaporare.

- soldatii romani primeau in fiecare luna pe langa o suma de bani si cate un saculet cu sare. De aici deriva cuvantul salarium care cu timpul si-a schimbat sensul.

- triburile de indieni din America de Nord cunosteau cu mult inainte de venirea europenilor procedeul de extragere a sarii din apa lacurilor, prin evaporare. La unele triburi din Africa pentru o strachina de sare se obtineau doua de grau.

- unele triburi din Etiopia printre lucrurile de pret care figurau pe lista de zestre erau mentionate si cateva oale cu sare.

Exista doua popoare care nu au cunoscut niciodata gustul sarii si au respins-o cu inversunare: eschimosii si indienii canadieni.

eschimosii din partile nordice ale Canadei nu-i simt lipsa, iar indienii din partile sudice ale continentului american o inlocuiesc cu fierturile lor din cenusa si zic ei ca e mai gustoasa decat sarea.

Pentru o stare generala buna

Daca vrei sa te relaxezi si sa ai o stare generala buna, pune in cada de baie doi pumni de sare grujoasa, apoi umple cada pana la jumatate si stai in aceasta timp de un sfert de ceas. Aceasta procedura este indicat a fi urmata de trei ori pe saptamana.

Pentru pielea uscata

Daca pielea de pe corp iti este uscata, sarea te va ajuta la exfolierea ei. Prepara un amestec de sare grunjoasa,. Ulei de masline si malai in cantitati egale. Pentru aroma se pot adauga cateva picaturi din uleiul aromat preferat. Freaca-ti corpul cu acest amestec. Apoi clateste-te cu apa calduta.

Pentru ten

Daca vrei sa iti cureti tenul in profunzime, pune in palme demachiant, apoi, peste el presara putina sare. Maseaza si clateste cu apa rece. Iti vei simti fata racorita. Nu urma aceasta procedura daca ai un ten cu probleme.

Citeste Euforia.tv

Foto

Nu transforma o calatorie de afaceri in vacanta personala... Pantofii, simbol al pozitiei socio-economice...
Parteneri
Gem de prune aromat. Rețeta clasică
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x