Căutare Live

Scandalos: Timiditatea la copii, clasificata drept boala mintala

Timiditatea la copii ar putea fi clasificata drept tulburare mintala de catre specialistii americani, relateaza Daily Mail.

Schimbarea este prevazuta in propunerile de modificare a unui manual medical american al tulburarilor mintale. "Manualul de Diagnostic si Statistica al Tulburarilor Mintale" este cartea dupa care se ghideaza majoritatea specialistilor din lume.

Introducerea timiditatii in randul problemelor psihice nu va afecta practica medicala, dar va avea un impact negativ asupra celor care vor primi acest diagnostic.

Psihiatrii si psihologii britanici avertizeaza ca primirea unui diagnostic psihiatric va afecta felul in care vor fi vazutii copiii. Problemele cu colegii de la scoala se vor intensifica si vor fi marginalizati. Increderea de sine a unui copil caruia i se va spune ca este bolnav psihic va scadea si ea.

Pe langa timiditate, depresia suferita dupa pierderea unei persoane dragi va fi si ea inclusa in randul bolilor mintale.

Foto: hepta.ro

Criza economica loveste in animalute: un hamster, cea mai mica victima... 5 lucruri socante pe care le fac bebelusii...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri