Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Scara interioara, atractia casei tale

Daca ai o locuinta desfasurata pe mai multe niveluri, scara este elementul central, atat din punct de vedere al circulatiei, cat si din cel estetic.

Structurile usoare, din metal sau din lemn, permit realizarea unui singur obiect de mobilier care poate servi si ca spatiu de depozitare.

Desi solutiile de amenajare sunt multiple, spatiile aditionale folosite ca rafturi deriva din componentele scarii: treptele se transforma in etajare, contratreptele in sertare, iar podestul in birou.

In functie de structura scarii, in spatele contratreptelor se pot proiecta sertare in care sa pastrezi hainele de iarna sau incaltamintea.

Treptele incastrate au devenit, nu de mult timp, o alternativa pentru scara greoaie si cu o structura elaborata. Atunci cand podestul dintre cele doua rampe este conceput ca o masa de lucru, esteticul se regaseste in utilitatea practica. Trebuie mentionat insa, ca rezistenta acestor tipuri de trepte incastrate este redusa si nu este recomandata pentru un trafic intens.

In cazul scarilor destinate unei circulatii reduse, care fac, de exemplu, legatura cu un dormitor suspendat, panta este destul de accentuata, astfel incat treptele sa se prelungeasca pe peretele sub forma de etajere.

O solutie mai clasica este aceea in care scara realizata in intregime din lemn intruneste si rolul de biblioteca.

Citeste Good Homes

Recomandari