Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:
1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;
2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;
3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;
4. Se taie sub hota de la bucatarie, cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.
5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.
6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.
7. Se tine in gura o lingura metalica.
8. Se taie si se elimina baza cepei.
Citeste si:
Secrete de bucatarie (2): Oul - sfaturi si metode de preparare
Secrete de bucatarie (1): eliminarea mirosurilor neplacute
Foto: 7dayjuicediet.com
VIDEO! Reteta: Euforia Cuisine / Muschi de vita cu gorgonzola... VIDEO! Reteta: muschi de vita cu cartofi si ciuperci gratinate...