Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Sfaturi de la cea mai vândută autoare, Heidi Murkoff. La ce să te aștepți când ești însărcinată

Se numără acum printre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, este autoarea celei mai vândute cărţi despre sarcină din lume, iar de curând ne-a vizitat ţara. Americanca Heidi Murkoff a scris o carte despre parenting pornind de la o situaţie.

Total obişnuită, mai exact după ce a rămas însărcinată şi a simţit nevoia să-i spună totuşi cineva la ce să se aştepte. Doar că şi-a dat seama că nu are de unde. Heidi a trimis la editură propunerea de carte cu două ore înainte de a intra în travaliu. De atunci, autoarea a făcut înconjurul lumii. Peste tot le-a povestit viitoarelor mame cum să se descurce în cel mai important rol din viaţa lor, iar de curând a ajuns şi în România.

La întrebarea "la ce să te aştepţi atunci când aştepţi un copil" Heidi Murfoff ne răspunde cu zâmbetul pe buze: la multe îmbrăţişări şi sfaturi. E zâmbitoare acum, căci experienţa îşi spune cuvântul. Dar atunci când a devenit pentru prima dată mamă, nici măcar ea nu ştia ştia ce urmează.

Cartea ei avea să fie supranumită, în scurt timp, "Biblia sarcinii". S-a vândut peste tot în lume în zeci de milioane de exemplare. Iar revista TIME a numit-o pe Heidi Murkoff printre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Din păcate, însă, la noi, cifrele arată contrariul. Investiţiile în educaţie aproape că lipsesc în România. Ca să vă faceţi o idee, doar cinci la sută dintre şcolarii români au ca materie "educaţia pentru sănătate".

Şi dacă tot am ajuns lângă ea la prima vizită în România, aceasta a lăsat un mesaj pentru părinţi: „Sunt două lucruri pe care aş vrea să le spun mamelor şi taţilor: fără stres şi bucuraţi-vă mai mult de această experienţă, atât cât puteţi chiar dacă vă simţiţi prost mai mereu. Iar al doilea lucru, opriţi-vă şi mirosiţi copiii! Savuraţi orice moment pentru că trece cât ai clipi”.