1. Sticlele si borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati in ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit.
2. Paharele puse unul intr-altul care s-au intepenit, nu trebuies fortate, pentru a nu crapa. Mai simplu turnati in paharul din interior apa rece, iar paharul din exterior asezati-l intr-un vas cu apa calda (nu fierbinte).
3. Sarea de bucatarie (un varf de cutit) si o lingura de otet puse in apa de spalare impiedica decolorarea puloverelor de lana.
4. Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperindu-l cu un strat subtire de ulei.
5. Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.
6. Un vas cu zahar ars, fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros.
7. Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B2.
8. Pentru ca pestele sa se poata curata mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 minute intr-un vas cu apa calduta.
9. Mancarurile nu se reincalzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, caci altfel pierd din substantele nutritive, mai ales vitaminele.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: picasaweb.google.com