Și ce dacă te iubește? Bărbații însală și când își iubesc partenera. E timpul să aflăm de ce

Fiecare își dorește o viață fericită. Pentru cei mai mulți, asta înseamnă o familie reușită, găsirea unui partener care să ne sprijine la greu și în care știm că putem avea încredere. Femeiele duc o luptă continuă pentru a menține o viață de cuplu frumoasă.

Fiecare își dorește o viață fericită. Pentru cei mai mulți, asta înseamnă o familie reușită, găsirea unui partener care să ne sprijine la greu și în care știm că putem avea încredere. Femeiele duc o luptă continuă pentru a menține o viață de cuplu frumoasă. Din păcate, fericirea în relaţie şi dragostea pentru parteneră nu au nicio legătură cu motivele pentru care bărbaţii înşală. Cauzele, după veţi afla din articolul de mai jos, sunt multe şi foarte diferite.

De fiecare dată când primim veşti despre infidelitatea cuiva, gândurile noastre se duc în aceleaşi direcţii: e o problemă cu persoana care a fost infidelă sau e o problemă cu relaţia. Numim infidelitatea o boală, îl vedem pe cel care a călcat strâmb ca pe un monstru.

În majoritatea cazurilor, am avea dreptate. Printre cauzele infidelităţii se numără imaturitatea emoţională, nefericirea în cuplu şi traume din copilărie.

Cu toate acestea, există mulţi care se declară fericiţi acasă, care îşi iubesc nespus partenera, o respectă, au o viaţă amoroasă bună. Singura problemă? Înşală şi nu pot, sau nu vor, să se oprească.

Esther Perel vorbeşte în cartea sa,”The State of Affairs”, despre motivele pentru care bărbaţii înşală chiar şi atunci când îşi iubesc partenera.

1. Explorarea personală

"Oamenii calcă strâmb dintr-o multitudine de motive. Exact când mă gândesc că le-am auzit pe toate, apare ceva nou. O temă se repetă îngrijorător: o aventură este un mod de a se descoperi, o regăsire a unei identităţi pierdute.”

2. Seducţia fructului interzis

Unii oameni se lasă furaţi de emoţiile adolescentine pe care le simt atunci când au ceva de ascuns. Adulterinul nu are voie să aibă relaţii sexuale cu altcineva în afară de parteneră, ceea ce creşte şi mai mult dorinţa de a o face. Infidelitatea poate fi echivalentul din copilărie şi adolescenţă a nevoii de a testa limitele ca mod de explorare a lumii.

3. Mirajul vieţilor netrăite

În acest caz, nu partea interzisă a unei aventuri este factorul determinant. Aici, vorbim despre şanse ratate. Gândul la cea care a scăpat, cea care nu a apucat să fie, la viaţa pe care ar fi avut-o împreună, ar putea să îl facă să se simtă blocat în relaţia pe care o are.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Cât contează motivele pentru infidelitate? Iau ele din durerea pe care o simte cel rănit? Evident, nu. Dar, pentru cei care aleg să încerce să treacă peste un asemenea moment, cauzele pot fi un punct important de plecare pentru reconstrucţia încrederii.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri