Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Speranta de viata a cainilor depinde de rasa

Durata medie de viata a cainilor, incluzand toate rasele, este intre 10-13 ani. Daca evaluam situatia in functie de rase, o durata de viata sub medie, de 6-7 ani, ar avea cainii apartinand raselor Bull terrier, Bulldog, Terranova, Dog german, Bloodhound, Dog de Bordeaux etc.Rasele mici traiesc mai mult. Oricum, se stie ca rasele de mici dimensiuni traiesc mai mult decat cele mari si ca durata medie de viata a cainilor de talie mare se apropie de durata minima de viata a cainilor de talie mica.

Evident, aici contribuie foarte mult si alte elemente, cum ar fi alimentatia, miscarea, condittiile de viata, ingrijirea medicala acordata in caz de nevoie.

Este stiut, de exemplu, ca animalele sterilizate traiesc mai mult decat cele nesterilizate ca urmare a scaderii incidentei tumorilor in sfera genitala sau ca urmare a prevenirii unor afectiuni chirurgicale la nivelul organelor genitale. In plus, se stie ca animalele obeze traiesc mai putin decat cele slabe sau normoponderale.

Rasele grele, cu piept adanc, sunt predispuse la una dintre cele mai necrutatoare afectiuni ce le poate afecta, si anume dilatatia gastrica/torsiunea gastrica, aceasta avand, din pacate, o rata foarte mare de deces. Exista multe alte lucruri ce pot prelungi speranta de viata a unui animal, asa ca apelati la medicul veterinar pentru sfaturi si ajutor.

Foto: fanpop.com

Recomandari