Stii cum sa iti iubesti copilul?

In ce lume mai traim? Tot ce vedem si auzim in jur este despre durere, suferinta, frica si disperare. Este corect sa aducem pe lume copii intr-o asemenea realitate? Totusi, priveste in jurul tau si vei vedea si multa bucurie, frumusete, liniste, mult curaj si mai ales si mai presus, iubire. Vei vedea daca vei vrea.

Da, a creste un copil implica mult sacrificiu, in special cand apar problemele sau ei au un handicap. Insa daca ne concentram pe partea rea, am dispera cu adevarat.

Dar ce face sa merite totul? Iubirea. Poate ca iubirea nu este tot ce ai nevoie ca sa cresti un copil, dar fara ea nimic nu are sens.

Oricat de dificile par conditiile de acum, fa-ti timp si fii cu cei pe care ii iubesti. Invata-i cum sa iubeasca, aratandu-le tu ce inseamna dragostea.

Iar pentru copii, principala forma prin care se simt iubiti este sa petreci timp cu ei. Dedica-le timpul tau, atat cat poti si cum poti. Construieste cu ei timp comun de calitate, prin care ei isi incarca bateria din inima pentru perioada in care nu esti langa ei.

Sorteaza-ti prioritatile

Elimina ce nu este foarte important. Concentreaza-te doar pe ce conteaza cu adevarat. Nu uita sa iubesti.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: Hepta

Ultimele știri