Căutare Live

Studiu: Agresiunile fizice asupra copiilor duc la aparitia bolilor mintale

Persoanele care au fost agresate fizic in copilarie prezinta un risc mai mare de a suferi de boli psihice la maturitate. Printre afectiuni se numara tulburarile de comportament, anxietate, dependenta de alcool si droguri, avertizeaza specialistii.

Studiul, realizat pe un esantion de 600 de adulti agresati fizic sau sexual in copilarie, a aratat ca acest comportament agresiv poate duce la o probabilitate cu 7% mai mare ca persoanele respective sa aiba o boala psihica la maturitate, comparativ cu cei care nu au fost pedepsiti in acest fel in copilarie.

Cercetari anerioare au aratat ca exista o legatura clara intre abuzul fizic in copilarie si comportamentul la varsta adolescentei si, implicit, la maturitate. Cei care au avut o astfel de "educatie" in primul deceniu din viata au ajuns sa aiba un comportament violent si o predispozitie la alcoolism si dependenta de stupefiante.

"Parintii care apeleaza la aceste metode de "educare" au ei insisi probleme psihice si sufera de depresie, ceea ce inseamna ar putea exista un factor ereditar in cazul abuzurilor fizice", a explicat pediatrul Roya Samuels, de la Centrul Medical Cohen, din New York.

Peste 30 de state din intreaga lume au interzis agresiunile fizice asupra copiilor. Cu toate acestea, in lume, bataia inca mai este considerata "rupta din Rai", multi copii sfarsind in spitale cu rani grave, ca rezultat al abuzurilor domestice.

Foto: ccyj.org

Studiu: Femeile care detin pisici sunt cu 50% mai predispuse la sinucidere!... Cea mai scumpa briosa din lume: 645 de lire pentru un deliciu din aur...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri